ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Една малко по-особена задача

Това лято закупихме част от пететажна сграда в кварталите. Сградата е бивша администрация на завод, но така или иначе не се ползва – успяхме да закупим офисите на първия етаж.

Борбата с институциите беше голяма, имаше много документация да се прави и накрая Ноември месец вече сме официални собственици на етажа. Първото , което предприехме по спешност е затваряне на етажа. Входни врати от стълбището и асансьора, смяна на всички прозорци, тъй като имаше десетки счупени, изгнили, криви, грозни. Няма зимата сняг и лед д анатрупва в сградата! Извикахем фирма, която с голяма отстъпка имаше удоволствието да ни изработи прозорците и вратите, учудих се от бързината на рбаота. За една седмица всичко беше завръшено и подмазано, сега във всяка стая си има двукрилен прозорец + рамка и боклуци един куп. Искам да наема хамали, които да изнесат всички прозорци, останали след смяната, да съберат боклуците в чували или кашони, да ги натоварят на един по-големичък камион и да караме по предназначение. Имам договор със стъклар да ползва рамките и стъклата срещу 50лв, което ме устройва перфектно. За чувалчетата с бетона също имам готово решение :). ще ги занесем на вилата ми, вилата е до езерото – пътят там е под всякаква критика, черен от около 35 години все такъв си стои!
Ще отидем до там с камиона и ще изсипем чувалите по пътя, за да направим импровизиран цимент. Ще наема валяк, отново се надявам да ползвам Вашия транспорт за него и ще трамбоваме още същия ден.
Да продължа по същество – стаите на етажа в сградата са общо 14 + килерно помещение с малко прозорче, има допълнително сменена желязна врата на самия вход. Предвиждам от всяка стая да излязат минимум две чувалчета с бетон и мазилка, които са паднали при смяната или шпакловането, складират се с чувалите в камиона, като прозорците се слагат последни, за да можем да минем през стъкларя и да му ги оставим. След това с чувалчетата се отправяме към лозето. Там нахвърляме по пътя чувалите и хамалите минават и ги разпръсват по пътя, след това се прибираме и се опитваме д акачим по някакъв начин валяк. Валяка ще се качи най-вероятно по някаква рампа, няма как да вдигаме два тона машина :). Валячето е малко, но вярвма ще свърши работа за моя случай. Искам да го изчакаме само час, за д априключи с трамбоването и да го върнем. Но за тази последна процедура реално хамали не са ми нужни, нужен ми е само Вашия камион.
Искам от сега да предупредя има някои стъкла, които си стоят в прозорците- счупени са с много кофит ръбове, доста зловещи изглеждат – моля хамалите, които ще пратите да внимават много с тях! Също има събрани някокло колички със стъкла, за които се опитвам да измисля начин – как точно да чи изхвърлим и къде. Ще ми се да се рециклриат в контейнерите, но нямаме възможност да иг натикаме там, заради дупките в контейнера. Може да ги оставим до него, а фирмата събираща ги да му мисли.
Благодаря за вниманието, очаквам да се свържете с мен, възможно най-скоро.