ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Изхвърляне на старо оборудване

Взехме под наем един от най-старите ресторанти в града.

Дори сградата му е още от преди комунизма, стара работа, лъха на праисторически ресторант с влизането в него – вярвам, било е най-доброто в областта си преди време, сега обче успяхме да го вземем за доста добра цена, след което следва пълно избиване на всяко късче дограма, стенна облицовка и подобрение, правено преди повече от 40 години, за да се надяваме, че ще оцелеем в конкурентния пазар днес.
Хамалите ще бъдат първата армия, която ще влезе в това бойно поле за следващите месец и половина. Имаме за задача – за един ден, да изхвърлим всичко от помещенията – маси, столове, печки, полюлеи, радиатори, подово покритие, разделители за стените, да свалим тапетите и да разчистим всичко от пода.
Имаме огромно мазе, където ще складираме всичко, от което може да се изкара някой лев – масите и столовете ще се продават на безценица на всеки, появил се, печките ще бъдат пуснати обяви за тях – отдушниците, честно казано освен за вторични не виждам каква друга роля могат да изиграят.
Подовата настилка е толкова подядена, остаряла, неподдържана и неравномерно разположена по стаята, че няма смисъл да се опитваме да я възстановяваме – в интерес на истината ще сложим подобна настилка, връща се модата и ;), но не можем да ползваме тази, възстановяването е невъзможно.
Подът ще се изрива директно с кирката, тапетите ще се махат ръчно, ако имате идеи за по-бързо махане – ще се радвам да ги науча.

Пръскаме с един маркуч стените и след това минаваме с шпаклата, смятам за много кратко ще се справим със стените. В кухнята – лятио мивки, канализацията е престаряла, ще разринем долу пода, докато стигнем една от тръбите, след като я стигнем я оставяме оголена з амайсторите, ще си я подменим тъй каот почти не върви, може и от мас и мръсотия да е, но ни трябва по-голям капацитет от това, което предлага водопровода в момента.
Хамалите могат да дойдат на оглед на място по всяко време, преди пристигането си, предлагам това да е в Понеделник – елате, огледайте и пратете хамали, които ще се справят в рамките на два дена с всички задачи, които имаме за вас.
Камион, 5, 6 хамали, които да товарят боклуци, 4, 5 които да работят и създават работа на останалите :). Също ще местим и доста обзавеждане долу в складовите помещения, хубаво е, че складовите помещения са насочени към вътрешна уличка, което означава, че ще можем да паркираме камиона там и да хвърляме боклуците директно в него, вярвам ще намерим някой, който предварително да събере паркета, тъй като си е добър дървен материал, който ще отоплява някой може би цял месец!
Хамали  ще помогнат с пълното изчистване на залите – изхвърляне на всякакви боклуци, неизползваеми мебели, боклук от стените, остатъчна мазилка, разбити стени и остатъци от боклук след премахването на подовата анстилка, има малко орнаменти от тавана, които с аполуразпаднали се, тях също ще свалим, което означава, още малко боклук…
Изхвърлянето е до сметището на града, разбира се ако се разграбят боклуците преди да стигнем до там да го караме до сметището ще ги изхвърлим, в чували до контейнера, за сега ще трупаме един ден отзад, ще им сложа и табела – да си вземат, каквото им хареса хората, може да ни отърват от 80% от боклука и да си спестим едно ходене до сметището, където идват и още разходи.
Очаквам хамалите рано сутринта в Понеделник, за да подкарваме задачите доде е слаб сезона :)!