ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Разчистване на двора ми

Здравейте,
след дълго лутане в дебрите на пазара за недвижими имоти в България, най-накрая и аз се включих с една виличка, която е под всякаква критика, но парите абсолютно си струваха.

Имам обаче една първа хамалска задача за вилата, която е неипозлаваема докато не се направи.
Вилата е от 800м2, граничи с 2-а съседа, които не са от най-добрите такива. Съседа оляво се е утрепал с годините да хвърля всякакъв боклук, какъвто може да намери из двора – съчки, клони, треви и се е получила безкрайна купчина мизерия в моят двор. Дворът ми няма ограда, виждам някви хора преминават през него, за да стигнат до местата си. Това обаче няма да продължава вечно! Наел съм фирма за огради, какот и строителна бригада, която ще излее малка бетонна ограда по протежение на целия двор, в този бетон ще се забият масивни бетонни колове, след това оградата ще огради всичко! Хамалите ми трябват да са с камион, аз ще раздам всичко останало – ръкавици, инструменти и пр. Проблемът е с достъпа – скъпите ми съседи от двете страни до такава степен са завладели пътя, че е абсурд да се влезе с кола до там. Т.е. ще можем да спрем камиона на блиоз 15 метра от двора, което допълнително ще ни затрудни, но няма да се плашим я :).
Ще викам геодезисти да им посвият сармите, но това ще е в бъдеще. Работата на хамалите е следната – да ми помогнат с изхвърлянето на съседските боклуци. Можем и да ги изгорим, обаче ще пламнат и двете къщи на съседите, които са от дърво! :)) Не искаме това да стане, затова всеки хваща ръкавиците, вили, или каквото им е по-удобно и зпаочваме яко носене, докато не изнесем боклука на малоумния ми съсед! След като се направи това, ще продължим към другата ограда, където някой е решил да мята камъни от градината си – ще изнесем смао големите топузи, които са метнали, да им се чудиш и откъде точно са ги намерили – ще кажеш нарочно са карали камион с мизерия, за да се изсипе на моята поляна. След каот приключим с всички боклуци се отправяме към сметището – там и ще разтоварим камиона. След като свършим тази нелека задача, аз ще извикам майсторите да започнат прекопаването на улея за оградата, вероятно ще наема малко багерче за тази цел.
Но докато те копаят искам аз да се погрижа за оградата и колчетата. Коловете са от стандартните бетонни колчета, използвани в лозарството, едно тежи към 25, 30 кг, ще вземем 20-а от тях и ще ги стоврим вътре в самата вила. Оградата ще вземем пътьом от един цех за огради, общата дължина е 50 метра, ще са около 3 или 4 топа да не Ви заблудя, но толкова, не повече – тези също ще ги натоварим с нас и се отправяме към вилата, разтоварваме ги и чакаме камиона с бетона, искам да ми помогнете само със свалянето и избутването на бетона от импровизирания бетоновоз. Това ще е всичко – ще предоставя, ботуши, дрехи ако трябва, ръкавици и пр. Уведомете ме, точно от какво ще имаме нужда при така описаната процедура.
Благодаря искрено!