ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Физическа подготовка на хамалите в ПРЕМЕСТВАНЕ.БГ

Важно е за всеки човек да бъде в добра физическа форма, особено за професии като хамалската. За това в офиса на фирмата от край време има фитнес оборудване, например лежанка, щанги, гири и подобни. Така хамалите освен в индивидуалните си спортни занимания, могат да тренират и в офиса, използвайки паузите между курсовете или докато чакат повикване за нов обект. Преди време даже колега се разходи да купи нови дискове с тежести Sport Depot от 15 кг. всеки. Най-добре е, когато се получава съревнование и надпревара около фитнес уредите. Освен, че е забавно, това благоприятства хамалите да бъдат постоянни в тренировките. Ако не се стига о крайности, разбира се. Тъй като една мускулна треса в половината хамали би била доста неприятен момент при изникването на спешен курс за преместване.

Хамалите посещават също и басейни, плуването е перфектна тренировка. Дори само 30 мин. на дължини в басейна, дори с почивки, е предостатъчно. И тук трябва да се внимава, защото мускукната треска лесно се получава.

Навикът за тичане също е добра практика, особено ако е ежедневен. Съпроводено с едно подробно разтягане сутрин след ставане е идеално.

Важно за всеки човек е да тренира. Не само за хамалите и хора с професии, изискващи физическа издръжливост. В днешно време много хора живеят изключително заседнал начин на живот. Будят се сутрин, често недоспали. Качват се в колите си до работата, където седят пред монитора цял ден, а вечерта обратно вкъщи с колата или ако не, пак седейки в някое кафене. Цигарите, бирата и особено етиловия алкохол допълнително и окончателно скапват физическия тонус. Стигнало се е до там, че по радиото да казват комично звучащи новини, свързани с тук разглежданата тема. Вчера например водещата четеше някакъв материал, според който хората, използващи градския транспорт, ходели около 30 мин. дневно и това било изключително благоприятно. Ако това е спортуването на хората, гоненето на трамвай и автобуси по спирките, то явно обществото ни много го е закършило от към спортуване.

Някои хора се оправдават с умора, мързел или липса на време. На мързеливите може да се кае следното: всъщност физическите упражнения тонизират и човек се чувства зареден с енергия, а не уморен допълнително след тях. Има една фраза, че най-уморителното нещо е бездействието и това наистина е така. Атрофирането на мускулите постепенно създава едно трайно усещане за умора. А за мързеливите също има успокоение. Ако физическите упражнения се правят периодично и ежедневно, особено ако се спортува по едно и също време, то всичко това бързо става навик. Първоначалният мързел, който ни наляга след идеята да се поразтегнем малко, след няколко дни, най-много седмици изчезва и дори се получава точно обратното: по-лесно става да тренираме, отколкото да отложим практиката. Всичко това става, заради изградения навик за тренировките. Както хамалите знаят от опит, ежедневието е много по-приятно при изградени навици за физическа активност, спортуване или най-малкото ежедневни физически упражнения. Те се оказват благоприятни не само за хамали и други професии, свързани с натоварване, тъй като най-ефективния начин да си почине човек от емоционално и психично напрежение или умствена преумора, е като напрегне и активизира физическото тяло. Това се явява като душ за ума.

Тъй, че не се бавете, а започнете от днес.