ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Хамали в голяма търговска база

Етикети:,

Хамали в търговска база. В рамките на 4 дена ще зареждаме изцяло търговската база, която е разположена на около 2 деката земя в индустриалната зона на гр. Бургас.

Базата е цимент, асфалт, закрити помещения, навеси и офис помещения. Занимаваме се главно с бетон, тухли, плочки, керемиди, мрамор и варовик, това е главната част отпродуктите, разположени под част от навесите, изцяло на открито и част от закритите складове. Имаме арматура, метални сглобки, строителни метални материали, както и метални листи с поцинкована повъхност – тези са главно на закрито, под навесите а арматурните мрежи се поместват или навън или под навесите, където има място.
Искаме в рамките на 4 дена да идват хамали в базата и да помагат за реденето, свалянето на материала и складирането му в рамките на цялата база. Понеделник от Исперих идва пратка от всякакви модели гранитогрес, плочки, различни декоративни плочки за баня, тоалетна, стени и пр. От Берковица очакваме същия ден мрамор, варовик и мраморни орнаменти. Това е една от най-тежкит епратки, които ще очакваме, камионите ще са с ремаркета, всичко ще е на палети, но ние нямаме нито форклифт, нито някакви механизирани методи за разтоварване – остава простата човешка сила, т.е. Хамали !!
Хамалите за този ден искам да са 8. Не е лесно да се разтоварят 10 тона само от двама, като изключим мрамора, който е допълнително още толкова.
Не само ще ги разтоварим ами един от нашите работници ще ходи до вас и ще дава насоки кое накъде се складира, как ще се съхранява и пр. Важното е ударно да разтоварим всичко на двора и да освободим камиона, след това до края на деня действаме и пренареждаме всичко по складовото пространство.
На следващия ден искам само една група, която ще помага с разтоварването на метални облицовъчни листи, отиват директно под навеса, само двама хамали ще свършат работата перфектно. Листите се складират на палети с две широки и къси парчета кашон между тях, имаме малко кашончета, останали от техниката, която носехме, но не мисля, че ще стигне и за две купчинки, затова вземете и ие плоскости за изолация на отделните листи.
В следващите два дена очакваме металните сглобки, винкели, прътове, закалена стомана и арматурни мрежи. Арматурните мрежи са в последния 4-ти ден, за тях отново двама, за праткат апреди това – сглобки, отново 2-а. Говорим тук, за не повече от тон стока в метал, всичко се складира на закрито или под навесите. По двора ще се разполагат само плочниците, гранитогреса, керемидите, тухли от единичните, итонга ще се прибере на зактрито, дори не и под навесите, такива тухли е грехота да се държат навън, дори и да се правят външни подобрения с тях. Това са тухли само за вътрешни прегради и трябва да са мноооого по-евтини, но край на това малко лирично отклонение, да продължим нататък. Забравих да спомена, че след седмица очаквам имено тези тухли, керемиди и покривен материал. Отново тежък материал, идващ по малки дози, но много тежки дози – първо са керемидите в пакети от 15 керемиди въ всеки, това се носи от двама, тухлите са в палети отново, за тях ако можете д анамерите електрокар или кран е най-добре, ако нямате на разположение за него ден, ще преместваме на ръка, е това ще е действително неприятно упражнение. Нямам точна дата за тази пратка, но ще стане към края или в началото на новата седмица, след тази, за която говорихме до сега.