АДРЕС

София ул "проф. Кирил Попов" 59

ТЕЛЕФОН

0888 71 81 80

Хамали за почистване след спукана тръба

Голям инцидент ни се случи на близо 60 апартамента, мазите ни са изцяло наводнени, вече трети ден, всеки спасява каквото може, но вече водата стана повече от метър и трудно се ориентираме, а и не си струва да си рискувасх живота за малко зимнина и кисело зеле ;).

Работата е такава, че водата излиза от тръбопровода, поне не е от мръсната вода, мазето няма никакви методи за отводняване, освен с помпа – едва днес водоснабдяване реши да подаде ръка и да си оправи аварията, изпратиха два камиона, които помпят яко вода, но по вид ана водата, кояот вадят от мазетата оставам с впечатление, че има големи наноси от пръст, от там къдеот са копали от водоснабдяване, което значи, че на всеки мазата, ще си има наносен слой, отделно всички проблеми с врати, дървени рафтове, ел инсталация да не говорим, че електромерите на входа бяха на 15 сантиметра от водата, просто върховна безотговорност!!
От хамалите искам няколко неща – да изнесат всичката зимнина на входа, или поне на тези, които са се включили с такса за хамалската услуга, отпред пред блока, под балконите, там ще има винаги някой да ги пази за поне два дена. изнасянето ще е главно на дървени материали – рафтове, тезгяси, те хората, отдавна са си преместили бурканите, горе по домовете си, проблема е с тези, които си държат дървата за огрев в мазетата, те имат значителен проблем, при тях ще се мятат дърветата от прозорците, които излизат на партера от мазето, те ще са най-лесната част, ние ще си извадим вратите и ще ги изнесем да съхнат, най-сложната част е с изриването на боклука!
Предполагам ще се е събрала една педя мизерия от пръстта и боклуците, които са се вдигнали от шахтата на асансьора, отвън има докарани боклуци, от копането на шахтата надолу и пр. Ще се изхвърля с кофи, отпред пред блока, или във ваш камион, ако можете да подсигурите такъв!
Ще се изхвърля не само кал, но и счупени стъкла, остатъци от кашони, в общи линии, който е държал нещо на нивото на водата е приключило – аз применор имам 7 чувала с хоросан, вар и цимент, които трябва да се изхвърлят, съседа има няколко човалчета с вата и вълна, които са непотребни вече, съседа от другата страна – кашони с книги държеше в мазето, всичко това се товари на ваш превоз, с дестинация сметището!
Разбирам,че не е много лека работата, и не е определена – да кажем , ще местите еди колко си чувала с боклук, еди токлова си килограма – затова се опитвам и по-подробно да опиша ситуацията, в която сме изпаднали. Общата квадратура на мазите в нашата част е 420м2, като ще се грижим само за нашата част от мазите, съседните входове ,разбрахме имат същия проблем, ще оставим вашите координати на домоуправителите, дано се хванат и те подсочат и изчистят възможно най-скоро, тъй като при нас мръсотията е върховна.
Лопати, чували и ботуши сме закупили ние, тъй каот мислехме сами да ринем тази мизерия, след два три опита да се организираме – решихме да наемем хамали, по ни е лесно да си ходим на работа, отколкото д аотдлеим 2 дена от времето си, за да ринем мръсотия и кал в мазетата си. Съхненето ще отнеме около 3, 4 дена, след което ще Ви помоля отново д аизпратите една мобилна група от 2, 3 а хамали, които да приберат покъщнината обратно в мазето.