ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Кашони за преместване

           За да могат да бъдат транспортирани от хамалите Вашите мебели и вещи, е необхопърво те да бъдат опаковани. Подходящата опаковка е първото условие за качественото пренасяне на всеки товар – бил той по-дребен или по-едър. Коя опаковка е подходяща за Вашите вещи? Професионалистите хамали препоръчат като резултат от своята практика: за локални премествания най-удачни са три пластовите кашони, докато пет пластовите се препоръчват за международни премествания или за премествания с по-дълга дестинация. Но здравината на кашона трябва да бъде съчетана със затварящата спомагателна роля на тиксото. Някои от вещите не могат за бъдат транспортирани в кашон – заради техни размер и вид – за тази цел хамалите използват други опаковачни материали. За Ваше удобство “Преместване.бг”, разполага с пълен набор от различни видове кашони и опаковъчни материали който магат да се закупят и без да се ползват хамали и хамалски услуги.
Кашонът спада към опакавачни мателиали, с най-широко използване от хамалите. Служи за опаковка на вещи и материали, чрез затваряне с два подвити края на картона и може лесно да се разглобява и сглобява. В зависимост от вида на вещите, които е възложена на хамалите да пренесат и от вина на дестинацията, която предстои, кашоните са няколко групи:
            Кашони за документи, архив и книги – 45х34х34 (трипластов и петпластов).
           Кашони за покъщина, посуда и малки вещи – 55х35х35 (трипластов и петпластов).
           Кашони за дребни артикули – 60х40х40 (трипластов и петпластов)
           Кашони за сгънати дрехи и завивки – 70х50х40 (трипластов и петпластови)
           Кашон за дрехи със закачалки. Това са специални, поръчкови кашони с размер 50х50х120
Скреч фолио

             Използва се за опаковане на мека и твърда мебел, матраци, техника и други. Въпреки че не предпазва от удар и небрежно носене, специфичните характеристики на скрец фолиото – висок коефициент на триене, отлична прилепчивост към предмета – предпазват пренасяните от хамалите мебели от хлъзгане и по този начин предотвратяват нараняването им, а в същото време ги защитават от замърсяване (запрашаване). Предпазва мебелите и при невисок процент на влажност.
Айропласт (bubble film)

               Предпазва от удар и нараняване и служи за опаковане на чупливи предмети. Препоръчително е използването на bubble film при транспортиране на огледала, стъклени плоскости или мебели независи от разстоянието, тъй като айропласта понижава риска от увреждане на чупливия предмет. Използването на айропласт е подходящо и за опаковане на техника, но по-често при международно преместване или при преместване на по-дълги разстояния, тъй като при локалното транспортиране на услугата се повишава.
Чували найлонови

Това е класическият чувал, оформен с подгъви, здраво дъно и отворен отгоре за големи обеми и предмети. Сред специфичните характеристики на чувалите, които ги правят подходящи в хамалските услуги са високи технологични свойства за използването на чувалите при неблагоприятни условия. Предпазва не само от запрашаване, но и от влага.
Чували сезалови

Това са здрави чували, технологияна на изработка на които позволява, когато канапът се завърже на възел и да не се разплита. Селзаловите чували са издържливи на триене и това ги прави подходящи в хамалските услуги за опаковане на разнородни вещи и предмети.
Тиксо /скоч/

                    Използва се от хамали за подготовака на кашоните и товара за пренасяне. Задължително е да използва широколентова ролка от гледна точка на постигане на качеството на опаковането, тъй като тясната лента тиксо е практически с ниска ефективна стойност.