ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Няколко тона земна маса имат нужда от вашето внимание

Ситуацията, е малко по-сложна отколкото изглежда, леко недоглеждане от моя страна – сега означава много носене от Ваша.

Това лято строих къща в новата градска част на Русе. Къщата е по един от известните булеварди – много е готино да се живее там,  само дето всеки нов строеж влачи след себе си редица проблеми. В моят случай с построяването на сградата се изгради и зид, този зид отива на поне 1.5 метра под земята, масивен бетон, който огражда изцяло имота. Имота е близо два декара. След като се направи оградата в двора ми останаха огромни изкопани земни маси, заедно с малко дреболии от бетон, арматура, желяза, дъски, коренища и какво ли не на една огромна купчина в задния ми двор.Още по-голям проблем е, че тилизирах задната си врата, която ползвах за изход на камионите преди – сега е направена за зимен склад, заслон, по принцип н ебеше отредено там да има врата, но времено беше отворено, за да може да внасят бетона самосвалите.
Сега задачата ми е доста дръзка – трябва да се товари в кофи всичко, което е в двора, да се изнася по една определена пътечка, минаваща през гаража на имота, минава се целия двор и през гаража се излиза навън, където се товарят в камиона кофите.
Имам общо 7 кофи, ако намерит еоще, вземете повече хамали за тая работа – лопати имам 4, вярвам ще са повече от достатъчни – да се сменяте, да носите, пак да се сменяте… Искам да разчистим двора за един следобед, има възможност, в която можем да разстелим всичко това из двора, но е твърде нежелателно, тъй като по този начин ще развалим нивото, ще започнат свличания на кал и неприятности, ново изграждане на градината, затова ще сложим специално плочки по пътя на хамалите, ще осигурим безпроблемно преминаване през гаража, товаренето с пътека в обикновен камион. В крайна сметка, не е нищо особено, проблема е с трудоемкото товарене, както и че дъждът и неприятното време не правят работата Ви по-лесна, ще са необходими ботуши и от колкото и да са били тона преди дъжда, сложете още толкова след дъжда :).
Не се притеснявам от таксата на хамалите, тъй като работата е огромна, особено е трудно да се работи при такова дълго носене – близо 60 метра, ще се налага допълнително товарене на тонове и тонове земна маса, камък и дървесни корени.
Камиона очаквам да е Ваш – не ме е грижа какъв ще е, очаквам и да ми предложите къде е добре да се стовари земнат амаса, аз имам някои предложения, да видим, дали ще стане моята :).