ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Няколко тона питейна, обработена вода

Да започна отдалеч. Страдам от захарна болест вече 12 години. Една от причините з апоявата на тази сзлокобна болест докторите споменаха – неправилният начин на живот, начин на хранене, мръсна околна среда. Действително – карам на сандвичи, вафлички, живея в най-оживената част на града, където като си простреш прането на сутринта трябва да го переш отново.

Малко по малко и се наложи да си бия инжекция в ръката всеки ден – неприятно, но живота продължава. Тогава решихме с жена ми, че няма да подложим децата ни на същите условия. Преместихме се в крайните квартали, където горички не липсват, храним се правилно и сутрин и обед и вечер, закупихме си къща в Търновският балкан. Ето и ключовата дума – къща в Балкана :). Значи къщата е на два етажа, има си стая за всеки – при пълна тишина и спокойствие. Чист кристално студен въздух, страшно приятна и непокътната природа. Имаме си закупен автомобил за ходене на вила: Лада Нива :). Вилата ни в Балкана, на един голям баир, които няма път, няма вода, поне има ток :). Заформил съм една система в къщата от плевнята за захранване на вода. ПО принцип ползвам вода от кладенец, но веднъж през зимата пълня цистерните с питейна вода, за да е заредено за цялата зима. Цистерните се намират складирани в плевнята на топло, за да не замръзват, маркучът е закопан под земята, а плевнята ми е високо над къщата, тъй като целият ми двор е хълмист. Получава се естествено налягане, ползвам бойлер на твърдо гориво, за вода за къпане ползвам кладенчова водица, но за пиене и миене ще заредим 4 тона свежа вода. Ще напълним водата от кметството в близкото село, но цистерничките ще вземем от Варна. Аз живея във Варна, пътят е малко над 3 часа, но не пречи. Нуждая се от хамалска услуга за тази деликатна дейност. Товарим цистерните от Варна, а ги пълним в Габровци – селцето е на близо 3 километра от моята къща. Няма проблем с пътят до там, проблемът е с пътят след това и разтоварването. Пътят до къщата ми от основният път е черен, когато вали и кален. Ето тези 500метра ще са трудни. Камиона можем да го качим до сами плевнята, може да влезе и през портите, въпросът е как ще свалим 2 това без да ги спукаме, сцепим и залеем двора :). Ако камионът е със спускащ борд- някак ще натоварим цистерните на плъзгащи се плоскости, знам ли – дайте да измислим как да го решим….
Нуждата от хамали ще е неотложна, работата е доста деликатна, ще трябва да се внимава, тъй като цистерната все пак струва 350лв, за 2-а кубика не говорим. Не е добре да заливаме двора, искам да включа системата, за презаредим преди големият сняг и да си отидем по живо по здраво да си живеем поне седмица две, три плътно без проблеми :).
Благодаря на хамалите, и очаквам да ми звъннете, за да се разберем з аподробностите по дейността.