ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Павиране на алеята

Къщата на село (село близо до Шумен) е всъщност старото училище в селото. Селото всъщност е доста обезлюдено, а като цяло хората, които живеят там – поддържат къщата, грижат се за улиците и поддържат реда. Много приятно малко място – действително много добро място за живот. Поръчах преди седмица павета от един цех във Варна. Паветата са предназначени за алеите в двора Двора е малко над 6 декара – доста обширно място. Трудно е да се поддържа искам поне пътеките да се обособят, разбира се поддържа ги човек редовно, но каот падне снегът, ще е трудно да се рине всичко :). Ще се ринат смао пътеките. Искам да натоваря близо 11 тона павета, пакетирани са в палети – товаренето ще е с мотокар – единствено във Варна ще ползвам камиона Ви. Искам обаче с мен да дойдат до село – поне 6 хамалина, които да помогнат с жива верига да стоварим по цялото протежение на двора паветата, за да може майстора (отново човек от село )да си ги нареди, когато му дойде времето. Паветата са доста 🙂 и са по около 4 килограма всяко – искам за един ден да приключим с процедурата. Ще има пътека по цялата ограда от вътрешната страна с малки отклонения за дървета и храсти, ще има и пътеки около самата кухня, зайчарника и мястото отделено за пчели. Там е долу горе където ще трябва да стоварим паветата – долу горе равномерно, в последствие ще се пренасят от едно място до друго но да минимизираме излишние разходки на майсторите – ще ги стоварим разпръснати.
Работата е доста, осъзнавам, че ще губя времето на много хора, кактот и ще ангажирам голям камион за стабилен товар за около 300км отиване и връщане (по-малко но казано грубо) – цената не е проблем. Очаквам да се справите без проблеми, вярвам и момчетата Ви са достатъчно опитни, за да се притеснявам да не възникнат контузии – моля внимавайте.
След като приключим с разтоварването следва натоварване на малко боклук останал от ремонта на училището – събаряхме стени, укрепвахме покрива, избивахме канализация, прокопавахме канални тръби, разработвахме отоплителна система и се натрупа огромно количество бетон, камъни, стари тухли, греди, тръби и какво ли не. Наех двама от село да ми ги пакетират в чували. Искам да ги метнем на камиона и да ги закараме до близкото сметище. Хората от слео прибраха каквото може да ползват – дървото, желязата и по-едрите тухли и камъни. Останаха само чувалчета с прах, пепел, камъни и пръст, хоросан и тухла и пр. Тежки са чувалите, много са но има път до тях и камиона ще може да влезе почти до тях. Може двама да поемат на камиона и двама да подават отдолу. Ако камиона побере 11 тона павета то със сигурност ще побере и  боклука, събран в двора ми.