ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Хамали за едн астудена и доста неблагодарна работа

Ситуацията е доста неприятна – кал, сняг, студ и мизерия, ясно е, че ще се строи при над 12 градуса, но за целта, трябва да сме готови.

Ще създадем с хамалите едно кътче, влагово обезопасено, наелон, картони и малки блокчета от дърво или директно палети, които да повдигат материалите от земята.
Ще се изгради и допълнителна метална врата за мазето или полубеча, за да съхраним материалите, в случай, че ни покрие някой стабилен сняг през следващите месец два и не можем да работим. Вратите ще се донесат също от хамалите, имаме ги вече, докарани са до гаражът ми в Пловдив, ще трябва да се пренесат до къщата, с нас ще пътуват и двама от майсторите, които са отговорници за тази къща, ще се справят с вратите за минимално време, след това ще дават съвети кое как да се складира и ще минем с тях по стаите да видим нещо ще има ли нужда от намесата на хамали – най вероятно ще се наложи да се изхвърли това онова от къщата – стари мебели, някой стар скрин или пейка може да се измести, ще гледаме да не използваме камиона навръщане. Т.е. да пътувате празни на връщане, но не гарантирам, може да се наложи да изхвърлим няколко чувалчета на тръгване.
Материалите, които ще носим са теракот, терафлекс, пясък, цимент -30-а торби и други строителни материали, предназначени з аблизо 250 квадрата сграда на два етажа + малък таван.
Така стана, че по пътя нагоре към къщата няма много добър път, не сам омокро, но може и да е заледено, ще им аемоции ;). Затова и реших да се обадя на вас. Искам възможно най-скоро да изнесем материалите с хамали от камиона, и да помогнем на майсторите да си окачат вратите. Не мога да кажа колко тежи товара, но никак не е малко, вземете хамли да има, поне 4-а.
Ще примъкваме, влачим, имам две колички и стях ще дърпаме нагоре, въпросът е да примъкнем всичко в добро състояние, независимо от метереологичните условия в момента. Камиончето ще измине около 40 км от Пловдив, и 40км обратно, иска ми се да покрием всички материали с нещо, за да не ни завали по пътя, инак хамлите и майсторите мога да превозвам с кола, ако има и две места в камиона, ще оправим работата.
Подозирам, ще използвам хамалите вътре в самата къща, за да изнесем старите и изядинте от плаховете мебели, ще ги изкараме, директно на една купчина на двора, ще ги горим лятото по някакаъв начин, ще ги употребим, но парцали, дрехи, черги и разни ей такив аламаринени тенджери и казанчета ще искам да изхвърлим на сметището извън селото, като си тръгваме към Пловдив, ще минем от там и ще изринем всичко на място, няма да ги мислим парцалите до Пловдив.
Очаквам да ми помогнете и за товаренето на материала от базата в града, но там ще имаме помощници, ние по-скоро само ще редим чувалчетата в камиона, какот си му е реда.

Очаквам Ви възможно най-скоро!