ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Хамалски услуги при превоз на спортни канута за състезание

Нашата група от ентусиасти тренитраме вече 5-а година кану каяк в бързеите на р. Янтра, след една покана, която получихме последния работен петък решихме да се спуснем към новото предизвикателство – организирано състезание в Русе.

Намираме се във Велико Търново, искаме да наемем хамали, които да се погрижат за нашите лодки и екипировка от Велико Търново – общо сме 25 човека, които се упражняваме яко и имаме желание да участваме в надпреварата, организирана в с. Николово на езерото до гр. Русе. Наши опоненти, ще са група от Пловдив, София, Варна и спортните училища в околните градове. Ние сме ентусиасти от гр. Велико Търново, с доста опит и приключения зад гърба си – не подценявайте Янтра с нейните бързеи в някои райони. Тръгването от Търново ще е на 8и Март, очакваме да наемем хотел до р. Дунав, самото състезание ще се проведе през следващите няколко дни – общо 4 дена. Един от нас има ремарке за канутата, ще товарим теиз на състезателите, останалите ще се предвижват със собствени автомобили – хубаво е, че не всички имаме състезание в един ден – единствено в първия правим нещо като класификации, при които всички трябва да сме там – за тогава ще ни трябвате – задължително!! През останалите 3 дена ще се справим сами. Хамали ще са необходими не само за тези две премествания, но и з априбирането ни в Търново и още едно премеждие, което сме си определили – каране по Дунав, заобикаляне на островите покрай Русе – за тази цел и това доста рисковано приключение ще се наложи и за четвърти път да ви ангажираме!
Имаме рамки, на които да се разположат канутата, няма начин да не успеем да ги качим всички- все пак имаме и автомобил, който ще побере три :)) – нищо не е разбира се, но все пак е буфер за превоза, не се знае какво ще се случи. Тези лодчици, които имаме вървят с две гребла, като едно е резервно, греблата се разглабят, те не са проблем – могат дори да се съберат в някой от придружаващите автомобили.
Хамалите ще се радваме да пристигнат на 8и рано рано сутринта, за да започнем с товаренето.
Една лодчица е около 23, 25 килограма, зависи от орнаментите по нея и материала, а и възрастта на самата лодка. Проблема, както сами се досещате не е теглото а размерите и обема, който заемат в камиона. Ще ми се да пристигнете в старопрестолния град с камион с по-голямо ремарке или директно Тир, естествено – тир си е прекалено, няма смисъл да влачите за нас такова чудовище, едно малко камионче, имаме рамки, ще ги качим по 5 на една страна и един зад друг две би трябвало да се съберат!
Очаквам хамалите да вземат някакво фолио, с което да покрием лодчиците – ще ги овием целите във фолио, за да ги предпазим от драскотини, ще са перфектно лъснати!!
Заедно с лодките ще носим уредби, барбекю хладилни чанти и допълнително атрибути за къмпинзи – палатки и пр. Смятаме два дена да изкараме на открито, всичко необходимо, смятам ще се събере между канутата като пълнеж.
Хамалите ще ни върнат обратно в Търново до края на новата седмица, може би в Четвъртък вечерта, ако решим и времето позволява можем а останем и до Петък, но в тия студове мисля палатките ще са само за храненен между туровете и съхраняване на по-дебели и сухи дрехи.
Очакваме Ви на 8и рано рано..