ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Чували с рози

От близо 12 години се занимавам с едно и също – рози :). Дойде ли това прохладно влажно време, знам, че е време. Едно от нещата, които е прославило България през вековете е маслодайната роза.Маслодайни рози се наричат няколко вида от род Роза, а най-добрата от тях е т.н. Казанлъшката роза.
Работя главно из селата и то главно – село Черганово. Нуждая се от камион и три момчета които да ми помагат с товаренето. Сега камиона искам да е достатъчно голям, за да поберем розите. Продукта е обемен а имам и един не малък кантар, който трябва да си стои от края на каросерията, за д аможе да се ползва до последно. Ще се обикалят отделни малки производители, ще ги накарам да се съберат на едно място в селото, но е трудно някои от тях нямат транспорт  аи са доста стари хора, но работят усърдно – грешка нямат. Селата които ще обиколим са общо 5. В едното имам познати, които ще ги изкупят предварително и директно ще товарим от там – тях ще ги посетим последно. Трябват ми трима за да може двама да носят, един хамалин да поема в камиона и да измерва на кантара, а аз да се разплащам с хората. Предполагам от всеки двор ще изваждаме по около 5, 6 чувалчета по 30-а килограма всяко. Грубо имаме да обиколим около 30 двора за деня. Вярно, че е пипкава работа и може да не свършим за един ден…. След като преключим със събирането на материала ще го караме към цеха ми в Пловдив (околностите на Пловдив). Трябва да се действа бързо – розите ще се наберат предният ден или в деня, в който пристигнем и ще се държат в наелонови чували, за да не изгубим качеството на розата, затова и държа да се действа бързо и експедитивно. След като пристигнем в Пловдив, ще свалим кантара и започваме да изсипваме директно материала в казаните. Персоналът ми доста намаля, точно преди розобера и ще ползвам хамалската услуга за разтоварването и изсипването на чувалите.
След като приключим с това ще ги освободя и хамалската услуга ще бъде завършена. Материалът и разтоварването му има една деликатна процедура. Момчетата хамали не могат д авлизат навсякъде из цеха, тъй каот тече много фин процес по обработка. Ще има един техник с тях, който ще ги насочва кой чувал къде да се изсипва. Работата е деликатна, но съм работил и преди с Вас, препоръчани сте ми от приятели като високи професионалисти – затова и Ви се обаждам. Идването на хамалите с камионче е просто наложително – няма да можем да свършим нищо без камион.
Затова нека кажем – имам нужда от хамалска услуга за два дена по около 6 часа работа всеки. До два дена е задължително да изнесем целият материал.
Ще с еобадя в Понеделник вечер ..на празника 😉 и ще се разберем за точноата дата.. трябва да съобразим и времето.

Със здраве, Кольо Йорданов