ADDRESS

София ул "проф. Кирил Попов" 59

Hamali или Хамали, както ви е по-угодно:) за носене на камък

Етикети:,

Здравейте и от мен. Сега разбирам, че тук имате доста стандартни хамалски проблеми, но се надявам да приемете съвсем нормално всякаква работа, особено покрай празниците :)).

Става въпрос за едно съвсем не малко късче земя, което трябва да се донесе до двора ми – рязани камъни, с които ще се правят следните неща: ще се облицова изцяло сградата, зида, отвън, отвътре, ще се облицова къщичката за животни и склада, който имаме. Отделно ще правим пътеки из целия двор, който отива близо 6 декара. Пътеки покрай плодните дръвчета, ще има къщички за децата и разбира се веранда, на която ще се събираме като се постопли :).
Сега всичкия този камък, като го гледам може да има 6, 7 тона ако не и повече – ще го натоварим от един старец в търново, търновско…- разбрахме се с човека да работи два месеца за мен, малък занаятчия, ходи с магаренцето и и руши една скала до селото му, поне всичко ще е автентично :). Цената му е добра също, но как ги носи тези камани със сина си – смао той си знае. Искаме 4а хамали да дойдат с един голям камион, да помагат с товаренто. Камиона да е поне 5, 6 тона, момчетата трябва да са яки – една плоча ще се носи от двама човека, почивки ще се правят, но ми се иска да приключим за един ден с товаренето и разтоварването. Във Варна могат да ни чакат други 4а хамали, които да сменят момчетата от селото 5 тона за 4 човека никак не е малко, а в крайна сметка, няма да ги убиваме от труд – трябва да могат да си поемат въздух в края на деня. Парите не ги мисля толкова, знам, че сте професионалисти в областта, знам, че и поръчката ми е доста тежка. Заотва съм се премирил, че затова ще се плаща – който иска да е гъзар, ще трябва да е достатъчно подплатен, за което :).
Камъните сега… – доста са здрави, но не знам как ще реагират при товарене на много един върху друг, тъй като са леко криви, не са точно изрязани с машина а са дялани от дядото, естествено е тук таме да има неравности, но в крайна сметка – точно това търся и аз. Затова ще ползваме палети – палетите са за каросерията, между самите камъни някаккъв по-дебел картон да слагаме, за да се уплътняват и да няма голямо потракване по пътя. Ако мога да съхраня някой камък с някой друг лев за картони, няма проблем – искам всичко да е наред при транспорта. Имайте предвид все пак е тежък това, а и пътя до Варна не е малко, но хамалската услуга е комплексна дето се вика :). Вземане и доставяне на продукцията на място в двора ми. Можем да пристигнем във Варна и по тъмно, това е най-малкият ни проблем – имам пълно осветление в двора, ще разтоварваме докато свършим работата.
Очаквам професионално да се обърнете към хамалските ми нужди! Благодаря предварително!